Godværshelg i Split - 29. og 30. september

Å våkne til sol, skyfri himmel og fri er ikke det verste må jeg si. Både lørdag og søndag, vår første helg i Split, bydde på sol og varme; perfekte dager til å utforske stranda og badetemperaturen. Vi dro ned til en folkefylt strand etter frokost på lørdag og tilbrakte noen sløve timer i sola. Herlig med litt sommer igjen, spesielt etter sommeren hjemme i Trondheim i år. Badetemperaturen ligger nå på ca 23 grader, så det går fint an å ta et bad eller to her altså.

 

En av strandbuktene vi utforska

 


En liten leskpause ved strandbaren

 Lørdag kveld tok vi turen til "sentrum av sentrum" for å spise middag og ta et glass vin på en bar med internett. Vi har fremdeles ikke fått installert trådløst internett i leiligheten, så vi får klare oss uten sosiale medier i noen dager. Mye folkeliv i Split på en lørdag kveld og det var herlig kveldstemperatur på ca 25 grader. Søndag ble det også noen timer på stranda før vi var bedt på lunsj/middag hos vertene våre kl 15.00. Med en løpetur i forveien, var vi kanskje ikke helt forberedt på å starte med en drink av 50 % plommebrennevin og 50 % aprikosliquer med en gang vi kom inn døra. Ble nesten litt ør bare av lukta, men høflig som vi var måtte vi ta noen slurker. Ble litt fnising før middagen ble servert, men de syntes bare det var trivelig. Vi ble servert en typisk Kroatisk middag med oksekjøtt med ulikt tilbehør. Veldig artig å få introdusert kroatisk mat fra våre verters kjøkken, det satte vi stor pris på. Så får vi se om vi skal overraske tilbake med en fiskebollemiddag i løpet av oppholdet...;) Vi avsluttet kvelden med is på verandaen i hyggelig selskap. Tusen takk for en hyggelig kveld til vertene våre!

 


Ragnhild og Ingunn klare for Kroatisk middag hos vertene våre

Gode og mette vendte vi nesen hjemover for å gjøre oss klare for første praksisdag på sykehuset i Split mandag. Det skal bli deilig å endelig komme i gang, men jeg er samtidig veldig spent på hvordan praksisforløpet er lagt opp for oss fra deres side. Per nå vet vi ingenting bortsett fra at vi skal møte sjefen Marija på sykehuset sammen med veilederne våre kl 08.30 i administrasjonsbygget. Jeg kjenner spenning og en lett nervøsitet foran morgendagens utfordringer, men har likevel en god følelse og gleder meg til alle opplevelsene som helt sikkert ligger foran meg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

marenslilleverden

marenslilleverden

25, Selbu

Jeg er ei jente på 25 år som bor sammen med samboer i Trondheim. Er ei eventyrlysten jente som liker en spennende hverdag. Bli med på mine eventyr.

Kategorier

Arkiv

hits