Første praksisdag i Split, nesten som første skoledag

Endelig var dagen kommet, i dag skulle vi endelig bli introdusert for det kroatiske helsevesenet for første gang samtidig som vi skulle ta del i dette for de neste 7 ukene. En merkelig følelse; det føltes nesten som første skoledag når vi fikk på oss sekkene for å rusle mot administrasjonsbygget denne morgenen. Sykehuset ligger rett overfor veien for leiligheten vår, ca 5 minutters gange. Deilig å bare kunne vandre i t-skjorte og shorts over veien i morgensola. Vi var spente på hva dagen skulle bringe, men samtidig veldig klar for å komme i gang.

 Det var vel ingen tvil om at sjefssykepleieren Marija, hennes øverste ledere og veilederne våre syntes det var stas at norske studenter skulle ha praksis på sykehuset deres. Vi ble møtt med kyss, klapp og klem, smil og engasjement og de virket svært ivrige på å legge opp løpet slik vi selv ønsket det. Det var en stor lettelse å endelig møte dem og jeg visste med en gang at her ville det bli rom for å lære mye. Veilederne våre har store stillinger på ulike avdelinger på sykehuset og mye makt innad i systemet. De skulle legge til rette for å imøtekomme målene våre, og at vi i hovedsak skal rullere mellom å være på hovedintensivavdeling for voksne og pediatrisk avdeling (også inkludert intensivavdeling for barn). I tillegg skulle vi bare si i fra når vi ble bedre kjent med sykehuset og systemet her nede om det var andre avdelinger vi også ønsket å besøke. Dette skal virkelig bli spennende!

Etter et formelt møte med de øverste lederne, hadde vi et raskt møte bare med veilederne våre før vi ble vist rundt på sykehuset. Sykehuset i Split består av flere bygninger, der de eldste er fra ca 1970 og det nyeste (gynekologiavdelingen) sto ferdig bare for to år siden. Gynekologiavdelingen så ut til å være svært moderne, nesten som en mindre utgave av enkelte avdelinger på St Olavs. Jeg ble likevel overrasket over standarden på hoveddelen av sykehuset der vi i hovedsak skal holde til, jeg hadde faktisk forventet meg verre standard. Likevel bar det preg av at det var mye gammelt, men det kunne også vært mye verre. Etter noen timer med omvisning og mye informasjon fikk vi gå hjem for å sortere tanker og forberede oss til første virkelige dag i morgen. Første uka vil bli en innkjøringsuke der vi sammen skal være på intensivavdelinga for voksne tirsdag og onsdag, og pediatrisk intensivavdeling kommende torsdag og fredag.  Vi synes det er veldig greit å være sammen den første uka for å bli litt kjent på sykehuset sammen, før vi til neste uke splittes opp for å rullere mellom avdelingene. Jeg ser frem til spennende dager og uker- dette er en opplevelse man bare får en gang, og jeg har bestemt meg for å utnytte ressursene for best mulig læring.

 Fine og gule i sykepleieruniformer fra intensivavdelinga i Split. Ragnhild og Ingunn har fått nye Kroatiske navn; henholdsvis Kate og Iva. Ikke spør hvorfor, men norsk uttale er tydeligvis ikke det letteste...

 Klar for praksis! :) Mitt nye navn; Mare.

 

Én kommentar

Tora

11.10.2012 kl.22:40

Spennende!

Skriv en ny kommentar

marenslilleverden

marenslilleverden

25, Trondheim

Ei jente på 25 år som bor sammen med samboer i Trondheim. Er utdannet fotograf og studerer for tiden siste år av bachelor i sykepleie. Er ei eventyrlysten jente som liker en spennende hverdag - bli med på mine eventyr. :)

Kategorier

Arkiv

hits