Mandag 08. oktober og Kroatias nasjonaldag

Det ble virkelig langhelg på oss denne helga, først fri på fredag grunnet min bursdag, og i dag er Kroatias nasjonaldag, hvilket betyr at vi tar studiedagen vår denne uka i dag ettersom veilederne våre har fri. Nok en dag med solskinn, men dog litt kaldere (kanskje 20-22 grader) og litt kjølig vind i dag. Vi bestemte oss for å ta turen opp til høyden Marjan, et frodig grøntareal på andre siden av Split by med nydelig utsikt. Vi gikk opp fra havneområdet og startet de mange trappetrinnene til toppen. Litt før selve toppen (det høyeste punktet på Marjan), var det mange fine turmuligheter over et større område med mange benker og stier i flere retninger. Området hadde også flere lekeplasser for barn og det var mye folk som gikk tur der oppe. Det var artig å se Split fra ?oven?, og fikk sett litt mer av byen enn hva vi hadde gjort.

 


Ved startsstreken...


Split havn fra toppen


Bra trekk på toppen, men nydelig utsikt over Split by. Fornøyde jenter

Vi hadde håpet at det skulle være en feiring av nasjonaldagen denne dagen som vi kunne få oppleve, men kroaterne har tydeligvis ikke samme feiring som vi har hjemme i Norge. Ingen bunader å se her gitt, og lite flagg og ingen HURRA. Vi syntes dette var litt merkelig da det ikke er så lenge siden Kroatia ble en uavhengig stat etter mange år med uroligheter, men dagen ble bare feiret som en vanlig helligdag der de fleste hadde fri. Det var derfor mye folkeliv i sentrum og stort sett alle restaurantene var fullsatte. Vi derimot, tilbrakte siste del av Kroatias nasjonaldag på stranda, før vi spiste porsjonspizza fra en liten italiensk restaurant like ved leiligheten vår (til en overraskende pris til 10 kr per pizza!) sammen med en romantisk komedie. Ble selvfølgelig litt hjemlengsel da, men vi har det tross alt veldig fint her nede. Vi gleder oss til en ny uke på sykehuset i morgen og er spent på hva vi skal gjøre kommende uke.

 

 

Én kommentar

Malene Kjølhamar

12.10.2012 kl.05:55

Dette høres og ser helt fantastisk ut!! Så arti å lese bloggen din og sjå litt hva dere holder på med :) Jeg blir en smule misunnelig, det skal sies, men mest av alt er jeg sååå glad for at dere har det fint!! Kos dere videre!! :):) Klemklem

Skriv en ny kommentar

marenslilleverden

marenslilleverden

25, Trondheim

Ei jente på 25 år som bor sammen med samboer i Trondheim. Er utdannet fotograf og studerer for tiden siste år av bachelor i sykepleie. Er ei eventyrlysten jente som liker en spennende hverdag - bli med på mine eventyr. :)

Kategorier

Arkiv

hits