Helg med de tre S'er; Sol, strand og shopping

Tenk at det faktisk er tredje helgen vi tilbringer her i Split, tiden går faktisk veldig fort når vi nå etter hvert har opprettet en hverdag her nede. Det skulle bli godt med to dager fri etter en uke i praksis for å lade opp til ny uke på Gynekologibygget. Vi storgleder oss til det og de to neste ukene på det nye bygget av sykehuset i Split; gynekologiavdelingen med sitt moderne utseende og 5 etasjer. Dette skal bli spennende! Vi skal få være med på fødeavdelinga, operasjon (i hovedsak keisersnitt denne uka) og på ulike sengeposter. Vi skal få omvisning kommende mandag, da vi frem til nå kun har vært på hovedbygget! To spennende uker ligger derfor foran oss nå.

Helga startet med en noe overskyet lørdag, så vi bestemte oss for å dra på treningssenteret 200 meter fra leiligheta vår (fikk ordna en rimelig god deal med å betale 200 Kn (1 Kuna er tilsvarende lik 1 NOK) per pers for hele perioden vi er her nede). Tror ikke de er vant med at norske jenter kommer innom for å kjøpe et abonnement, så bare det alene tror jeg var nok for å halvere prisen...;) Det er ikke samme standard som hjemme, men nok vekter og apparater til å få optimale treningsøkter. Deilig å bare kunne hoppe i treningstøyet og løpe bort på bare få minutter. Vi har litt problemer med at det ikke er aircondition på senteret, men utrolig nok blir man vant med det også etter noen uker. Etter treningsøkta var fremdeles ikke sola fremme på himmelen, så vi tok en rusletur ned til gamlebyen for å rusle litt rundt omkring, shoppe og nyte bylivet. Vi avsluttet lørdagen med en bedre middag på restaurant og et glass vin eller to på en bar ved havna. Ingunn ventet besøk av sin mor og bestemor, og de skulle ankomme Split på kvelden. Hyggelig med litt besøk fra Norge også, spesielt å høre andre enn oss selv snakke norsk. Med norske fiskeboller i kofferten etter ønske fra oss, ble dette en særdeles fin kveld! Norske fiskeboller skal nå derfor nytes en dag vi savner Norge på det verste...;)


En bedre middag i Split by en lørdagskveld

Søndag kom sola tilbake-vi ble veldig positivt overrasket da det i følge værmeldinga egentlig var meldt regn hele helga. Derfor var det bare å hoppe i bikinien, på med solkrem og dra ned på stranda for å få litt påfyll av D-vitamin igjen. Herlig! Badetemperaturen var faktisk mye bedre i dag enn forrige gang også. Etter noen timer i sola (og kanskje litt for mye sol for nesa), tok vi turen på det ene shoppingssenteret her i Split; Joker. Dette ligger i gangavstand fra leiligheta vår, så var en fin kveldstur. Konkusjon; I Kroatia er det mange billige sko! Utmerket for en skoelsker som meg, men kan bli problemer med å få plass til all baggasje når vi skal tilbake på norsk jord igjen. Resultatet etter dagens shoppingtur ble tre par sko til totalt 650 kr, jammen ikke verst!

Deilig med sol, strand og bading i midten av oktober!


Tre par sko; pumps, vintersko og joggesko. Fornøyd!

Vi avsluttet dagen og helgen med TV og avslapping i leiligheta-er spente på hva neste uke bringer av opplevelser...Gleder meg! Ønsker alle en riktig fin uke!

(Sender også en søndagshilsen til verdens beste mellomste søster Maria som fyller hele 30 år i dag 14. oktober! HURRA!! :) )

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

marenslilleverden

marenslilleverden

25, Trondheim

Ei jente på 25 år som bor sammen med samboer i Trondheim. Er utdannet fotograf og studerer for tiden siste år av bachelor i sykepleie. Er ei eventyrlysten jente som liker en spennende hverdag - bli med på mine eventyr. :)

Kategorier

Arkiv

hits