Fridag og biltur til nasjonalparken Krka

Da det er katolsk helligdag i dag, tok vi likegjerne studiedagen vår i dag ettersom våre veiledere har fri fra sykehuset. Vi tenkte derfor å utnytte dagen og starten på november med å dra til nasjonalparken Krka som ligger like utenfor byen Sibenik, omtrent halvannen time fra Split. Vi tenkte i utgangspunktet å dra med buss, men verten vår skulle besøke sin mor i byen Tribunj, slik at vi kunne sitte på. Perfekt! Vi var klare for avreise kl 10.00 og ble plukket opp av Zarko. Vi ankom Krka etter en halvannen times biltur, og var klare for å gå en runde i nasjonalparken. Det var tydelig at det ikke var høysesong, veldig få turister å se på denne tiden av året. Zarko kunne derimot fortelle at det krydde av turister og lokale folk her på sommeren, noe jeg har full forståelse for. Nydelig park med nydelig natur. Absolutt verdt et besøk! Vi havnet dessverre midt i en kraftig regnskur og måtte løpe litt mellom trærne i starten av rundturen, men deretter kom sola.Til tross for litt regn var dette absolutt en flott opplevelse!


Krka


På vandretur i nydelig natur (stille før stormen...)


...Også kom tordenværet med en plutselig kraftig (!) regnskur...søker ly under trærne;)


...men så kom sola!:)

Vi tok deretter turen videre til den lille byen Tribunj der moren til Zarko bor. På vei til den koselige havnebyen lettet været betraktelig, og vi fikk snart sol fra skyfri himmel og 19 grader. Deilig med litt sol og varme igjen etter noen kalde dager hjemme i Split. Tribunj var en veldig koselig, liten by med typisk kroatisk natur og en flott båthavn. Vi ble møtt med en varm velkomst og dekket bord når vi ankom huset til Zarkos mor. Hun hadde disket opp lunsj, og vi fikk servert pasta med kjøttsaus og pannekaker med marmelade (typisk kroatisk) til dessert. Hun satte tydelig veldig stor pris på vårt selskap, og vi hadde en hyggelig stund i sola sammen med henne før turen hjem. En skjønn og flott dame-en "alles bestemor". Tusen takk for et velsmakende måltid til sultne mager!


Havna i Tribunj


Ingunn og Ragnhild og Tribunj


En spasertur langs havna før lunsj


Huset til Zarkos mor med selvdyrkede grønnsaker og frukt


En hyggelig lunsjpause i solveggen før hjemreise

Vi valgte å kjøre kystveien tilbake til Split slik at vi kunne kjøre innom byene Sibenik og Trogir for å se i forbifarten. Dette er også to velkjente og poplære byer i Kroatia som er velbesøkt av turister. Fra bilvinduet så disse byene veldig koselige ut-tror nok også de er verdt et besøk! Vi får se hva vi får tid til i de resterende ukene vi skal være her, er jo ikke mange igjen...

Tusen takk for en hyggelig og nok en berikende dag for fine opplevelser!:)

 

 

2 kommentarer

Thea den kule

01.11.2012 kl.20:16

Råfine bildæ, Maren! :):)

marenslilleverden

13.11.2012 kl.12:15

Takk Thea!:) <3

Skriv en ny kommentar

marenslilleverden

marenslilleverden

25, Trondheim

Ei jente på 25 år som bor sammen med samboer i Trondheim. Er utdannet fotograf og studerer for tiden siste år av bachelor i sykepleie. Er ei eventyrlysten jente som liker en spennende hverdag - bli med på mine eventyr. :)

Kategorier

Arkiv

hits