Sjette praksisuke (og nest siste) nesten over med mange flotte opplevelser!

Jeg begynner å innse nå at dette praksisoppholdet i Split begynner å gå mot slutten-noe som faktisk også er litt trist samtidig som jeg gleder meg til å komme hjem igjen. Denne uka på sykehuset har vært utrolig spennende, kanskje også den mest spennende jeg har opplevd frem til nå. Vi har i hovedsak vært på hjerteintensivavdelinga (i samme avdeling som intensivavdelinga for voksne), sammen med flotte avdelingsleder Marijana og blant annet sykepleier Filomena. Her har vi virkelig fått praktisert sykepleie ved å være delaktig i mange av prosedyrene som gjøres på avdelinga. Vi har fått sett fjerning av dren (steril prosedyre som utføres av lege sammen med assisterende sykepleier), hjulpet til og selv fått fjerne pulmonalkateter, hengt opp mange drypp og blandet mye medisiner til infusjon, samt fått observert og lært mye om aktive dren for å nevne noe. Det har dessuten gått hardt utover staseslagen i gummi som vi har benyttet som "prøvedukke" for å øve på insetting av venflon. Det har vært veldig morsomt å endelig få ta litt mer del i pleien igjen uten bare å være observatør. Jeg må innrømme at det til tider har klødd mye i fingrene etter å få prøve typiske sykepleieprosedyrer selv under disse ukene, særlig med tanke på hvor mye som faktisk gjøres her på intensivavdelinga og på hjerteintensivavdelinga. Sykepleierne har vært veldig inkluderende og vi har fått prøvd og observert mye. Er veldig fornøyd med denne uka, og håper på at siste praksisuke neste uke (!) også blir like spennende.


Hovedinngangen til hovedsykehuset


Ragnhild og Ingunn (eller Kate og Iva) kledd i gult og klare for sykepleieprosedyrer


Flotte og dyktige avdelingsleder Marijana for hjerteintensivavdelinga


I gang med arbeidsdagen

Mandag og tirsdag var vi dessuten halve dagene på kongress på Radisonhotellet her i Split. Dette var en kongress med sykepleiere og ledere av ulike sykepleieorganisasjoner omkring i verden (blant annet USA, Italia, Ungarn og Frankrike i tillegg til Kroatia), som diskuterte utdanning for sykepleie og hvordan bevare yrkesstoltheten for å nevne tema i grove trekk. Alle fremleggene var på engelsk, og det var derfor mulig for oss å forstå innholdet. Kongressen var faktisk veldig relevant og interessant for oss også, nettopp med tanke på at vi selv fremdeles er studenter. To informative dager med dessuten god hotellunsj!


Kongress med viktig og interssant faglig innhold

I morgen fredag skal vi besøke universitet for sykepleieutdanningen her i Split. Det blir spennende å se hvordan deres skole er bygd opp til sammenlikning med vår der hjemme. Takk for en fin og lærerik praksisuke så langt, og ønsker alle der hjemme en god torsdagskveld! :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

marenslilleverden

marenslilleverden

25, Trondheim

Ei jente på 25 år som bor sammen med samboer i Trondheim. Er utdannet fotograf og studerer for tiden siste år av bachelor i sykepleie. Er ei eventyrlysten jente som liker en spennende hverdag - bli med på mine eventyr. :)

Kategorier

Arkiv

hits