Ferdig i praksis og snart klar for trøndersk jord igjen!

Fredag 16. november; vår siste avskjed med sykehuset, veilederne våre og sjefssykepleier Marija skulle gjennomføres. For to måneder siden føltes det ut som om denne dagen var laaaangt foran oss-men plutselig er den jammen her. Jeg har enda ikke helt innsett at vårt opphold i Split nå faktisk straks er over og at det er i morgen vi skal sette oss på flyet hjem til norsk jord. Må ærlig innrømme at det er med blandede følelser å skal dra hjem i morgen etter å ha hatt mitt andre hjem i Split i nesten to månender. Likevel; det er alltid godt å komme hjem også! Gleder meg spesielt til norsk mat, egen seng, dyna mi og grovbrød. Og selvfølgelig å se alle kjente og kjære igjen! :)

Den siste uka i praksis har vært både en tøff og fin uke på pediatrisk avdeling. Vi ble dessverre vitne til et dødsfall på intensivavdelinga for barn, noe som var hardt å svelge for oss alle. På en annen side har vi hatt fine og lærerike dager på endokrinologisk avdeling for barn resten av uka. Siste fulle praksisdag var i går torsdag, og vi fikk i dag møte sjefssykepleier Marija for å takke henne for en varm velkomst og et flott opphold i Split. Vi fikk medsendt hvert vårt skriv om vår deltakelse i sykepleiehverdagen her på sykehuset, artig å ha noen ord om hver av oss fra selveste sjefssykepleieren herfra også! Til gjengjeld fikk hun en eske med norsk sjokolade fra oss for å vise vår takknemlighet, noe som var nok til å røre henne til tårer. Ei flott og engasjert dame som virkelig har lagt til rette for oss her nede.
Etter et nokså formelt møte, fikk vi deretter tatt avskjed med veilederne våre Marina og Zvone også. Merkelig å faktisk ta farvel med de to som har stått oss så nær de siste sju ukene uten å vite om vi noen gang vil se dem igjen. En litt trist tanke i grunn. Vi var likevel hjertelig velkommen tilbake når som helst, og jeg håper selv å få tatt turen tilbake til Split om ikke så altfor lenge.


Vi fant oss godt til rette på pediatrisk avdeling ;)


Ingunn og Ragnhild med kroatiske kaker på pauserommet


Klar for å bistå med sykepleie for de aller minsteVåre flotte veiledere Marina og australske LeeAnn på pediatrisk avdeling


Flotte Marina og LeeAnn


Norsk sjokolade pakket inn og klar for overrekkelse etter nesten to måneder uten å ha blitt spist opp...


Fin avskjed med veiledere og sjefssykepleier Marija (ikke det beste bildet, men den innleide fotografen hadde litt problemer med bildetakinga...)

Tilbake i leiligheten var det bare å ta fatt på siste del av pakkinga. Enkelte av oss sliter litt med plassmangel etter flere shoppingrunder (med spesielt billige sko!), men det skal sies at også mange av årets julegaver faktisk nå er kjøpt inn. Spørs om det blir en ekstra kolli eller betaling av overvekt når vi i morgen skal få med all baggasje på flyet...;) Vi tenker å avslutte siste kveld her i Split med en bedre middag på restaurant og nyte det siste vi får oppleve av sommer dette året før boblejakka må hentes fram ved ankomst i morgen. Igjen; tusen takk til INGUNN og RAGNHILD for å ha gjort oppholdet fantastisk, og for å ha skapt minner for livet. Kunne faktisk ikke ha vært bedre! Kommer til å savne både dere, Split og opplevelsene vi har hatt sammen på denne turen!


Flotte jenter jeg har blitt så glad i og som jeg har delt mange flotte opplevelser med!

Takk til Split for all lærdom, alle opplevelser og minner! Vi sees nok snart igjen! :)

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

marenslilleverden

marenslilleverden

25, Trondheim

Ei jente på 25 år som bor sammen med samboer i Trondheim. Er utdannet fotograf og studerer for tiden siste år av bachelor i sykepleie. Er ei eventyrlysten jente som liker en spennende hverdag - bli med på mine eventyr. :)

Kategorier

Arkiv

hits